Ontstaan MuteSounds

MuteSounds is ontstaan als afstudeerproject van vier studenten Culturele Maatschappelijke Vorming van Hogeschool InHolland Den Haag. De studenten liepen al enige tijd rond met het idee om een evenement voor doven en slechthorenden te organiseren, toen in het voorjaar van 2007 de “Lenteprijs” zich aandiende. Ze zetten hun idee op papier, dienden het in en wonnen de eerste prijs. De eerste stap was gezet. De organisatie ging op zoek naar enthousiaste dove en slechthorende jongeren die als klankbord en ondersteuning te hulp schoten bij het uitwerken van hun plannen. In februari 2008 vond de eerste, zeer succesvolle, editie van MuteSounds plaats. Sindsdien wordt er elk jaar een nieuwe editie georganiseerd.

In 2009 werd MuteSounds officieel een stichting. Het doel is nog altijd om doven, slechthorenden en horenden bij elkaar te brengen en de interactie met elkaar aan te laten gaan. Inmiddels is het festival een vaste waarde en is Den Haag een prachtig festival rijker.

125Procent

Eind 2014 hebben de initiatiefnemers van MuteSounds, Maks Oosterbaan en Meike Asselbergs, de organisatie overgedragen aan Alan Bredenhorst van 125Procent. Alan Bredenhorst was al enkele jaren bestuurslid van de Stichting MuteSounds en ruilt nu van rol met Meike en Maks.

125Procent is een innovatief project- en communicatiebureau met passie voor maatschappelijke thema’s. 125Procent combineert deze thema’s met creativiteit, kwaliteit en een professionele aanpak. 125Procent levert altijd ‘projecten met meerwaarde’, voor de klant én voor de maatschappij.

doofvriendelijk750x