Teddy Macrander (16) en Aina Qvist (18 jaar) leren elkaar kennen op de middelbare school. Ze ontdekken dat ze een passie delen en dat is muziek. Teddy en Aina besluiten samen te gaan zingen en Something Like Sunshine is geboren.

Something Like Sunshine schrijft haar teksten zelf en laat zich inspireren door artiesten als Dixie Chicks, John Mayer, Ilse de Lange/Common Linnets, Lennon and Maisy en Taylor Swift. Hun genre is een combinatie van country, pop & folk en de dames zingen veel tweestemmig. “Ons doel is om zoveel mogelijk te spelen en ons geluid te laten horen,” aldus Teddy en Aina.

De dames hebben niet op de minste podia gestaan. Een kleine greep uit de lijst: Paardcafé, Hipfest, Lokaal Vredebreuk, Beachclub Indigo, HPC Winterfest, YMCA, Jorplace, Vlaggetjesdag, Graaitijd, Café de Bieb, Prinsjespop, Fast Surfdorp en Café de Paap.

In augustus 2015 speelde Teddy solo op Schollenpop waarvoor ze een lovende recensie kreeg van 3voor12.

Op 29 januari jl. hebben speelden ze in de finale van Talent Event in de grote zaal van het Paard van Troje! De jury, bestaande uit o.a. de directeur van het Paard Mayel Blonden, popjournalist Nico Heemelaar, Joris Wijsmuller e.a. tipte hen als de ‘nieuwe Common Linnets’. “En toen stonden we ineens in het pauzeprogramma van de Common Linnets in het Zuiderstrand.”

Teddy en Aina hebben vooral heel veel zin in MuteSounds. Are you ready for Something Like Sunshine?

Programma