Vermeng een vleugje Fleetwood Mac met een klodder The Eagles, stop deze in een nieuw, energiek en vooral modern jasje en je krijgt het ongekunstelde To Twelve. Pure popmuziek, maar niet zoals je dat gewend bent. Met country en folky invloeden weten de muzikanten van To Twelve zich te plaatsen in een genre waar meerdere soorten muziek met elkaar versmolten zijn. Je kunt het gerust een nieuw genre noemen: dromerige countrypop met een rauw randje.
Nooit hetzelfde.

Geen optreden van To Twelve is hetzelfde. De ene keer ontmoet je zangeres Olga Meulendijk en zanger/gitarist Jasper Buiter als intiem en warm duo terwijl je de volgende keer kennis maakt met de energieke band waar muzikanten aan toe zijn gevoegd. Beide formaties hebben hun eigen charme, waarbij één ding vaststaat: de shows, waarbij je de liefde voor muziek kunt zien, horen én voelen, staan garant voor kippenvel. Er is oog en oor voor precies die vernieuwende details die je op de planken wilt zien: puur, eenvoud maar ook plezier en samen zijn. Wedden dat je een brede glimlach op je gezicht en rode blossen op je wangen hebt na afloop? De muzikanten van To Twelve zijn down to earth en weten precies wat ze willen bereiken met hun muziek en optredens. Het begon allemaal een aantal jaar terug toen Olga en Jasper elkaar in 2012 ontmoetten op de Rockacademie in Tilburg. Tijdens een Open Mic avond moesten ze even voor twaalven een bandnaam verzinnen. Logischerwijs werd dat het pakkende To Twelve. Samen op het podium staan voelde direct alsof ze nooit anders hadden gedaan. Daarna is het
snel gegaan. Zo stond To Twelve onder andere in de finale van Art Rocks (Eurosonic Noorderslag) en tourde de band door het mooie Europa. Daar hebben ze door middel van optredens op straat de liefde voor muziek en hun eigen dromerige countrypop verspreid.

Programma