Festivallocatie De Pier op Scheveningen vormt het ideale decor voor MuteSounds Festival 2017. De Pier is een compleet overdekte wandelpromenade van ongeveer 300 meter lang, die bij hoogwater bijna helemaal boven zee uitsteekt. Vanaf de restaurants, terrassen, bars en winkels die over de hele lengte van de Pier te vinden zijn kijk je uit op zee. Het MuteSounds festival zal over de hele lengte van de Pier plaatsvinden, het festivalhart vind je in het midden. Neem daarnaast ook vooral een kijkje op de uitkijktoren en het dak van de Pier, of maak een rondje in het reuzenrad. Voor echte waaghalzen is er zelfs een bungee jump attractie!

Locatie
MuteSounds | 2017 locatie de pier

BEREIKBAARHEID PIER

Kom je met de auto?

Hou op de snelwegen A4, A12, A13 of A44/N44 richting Den Haag de borden Scheveningen-Strand of Scheveningen-Haven aan. Daar volgen borden richting de parkeergarages: Zwarte Pad, Kurhaus, Nieuwe Parklaan en Scheveningen Bad. Natuurlijk kun je ook parkeren op straat.

Of liever met het OV?

Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal kun je de trams 1 en 9 of bus 22 naar De Pier nemen. Je kunt uitstappen bij het Kurhaus, vanaf daar is het enkele minuten lopen. Het openbaar vervoer richting Scheveningen rijdt van 07.00 tot 24.00 uur. Plan op 9292.nl je route van deur tot deur.

Ben je mindervalide?

Er zijn verschillende invalidenparkeerplaatsen aan de boulevard. Daarnaast kun je ook met tram 9 en bus 22. Bij de bovenstaande fietsenstallingen is het ook mogelijk een (strand)rolstoel te huren. Op De Pier is het boulevard niveau bereikbaar met een rolstoel. Helaas is het niet mogelijk om naar een ander niveau te gaan, er zijn namelijk geen liften op De Pier.

Of kom je met de fiets?

Vanaf het station Den Haag Centraal is het ongeveer 20 minuten fietsen naar De Pier. Je hebt geen last van alle parkeerdrukte en je hoeft geen parkeergeld te betalen. Ook als je niet uit Den Haag komt, is fietsen een mogelijkheid. Je kunt een OV-fiets bij de staling onder station Den Haag Centraal huren.

Je fiets kun je onbewaakt parkeren, maar er zijn ook verschillende bewaakte fietsenstallingen aan het strand waar je vaak gratis je fiets kunt stallen. De stallingen vlakbij De Pier zijn: Stalling Noordboulevard (Strandweg 191) en Palaceplein (Palaceplein 1).

PARKEREN

Parkeergarages

Als je met de auto komt zijn er genoeg mogelijkheden tot betaald parkeren. Zo kun je in één van de parkeergarages parkeren: Zwarte Pad, Kurhaus, Nieuwe Parklaan en Scheveningen Bad.

Op mooie dagen kunnen de parkeergarages vol zijn. Volg dan op de A4 of A13 de P+R Hoornwijck-borden. Vanaf daar kun je met de tram naar Den Haag Centraal of Hollands Spoor, vanwaar elke 10 minuten een tram naar het strand vertrekt.

Parkeren op straat

Als je op straat parkeert, let dan op de borden. Op veel plekken rondom De Pier geldt een maximale parkeerduur van 30 minuten. Ook de tijden dat er betaald moet worden en kosten voor het parkeren verschilt.

Op sommige plekken in Scheveningen Haven kun je nog GRATIS parkeren. Vanuit daar wandel je in ongeveer 30 minuten langs het strand naar De Pier toe. Wil je weten waar? Klik hier voor meer informatie.

 

MuteSounds | 2017 locatie de Pier