Op vrijdag 15 mei verzorgde de MuteSounds Academy ‘Let’s meet online @ Mutesounds’ een uitzending vol bijzondere verhalen van dove en slechthorende mensen.

Er werden interviews en vlogs uitgezonden vanuit de dovengemeenschap met verschillende interessante onderwerpen, waarbij inclusiviteit als thema centraal staat. De uitzending wordt aan elkaar gebaard door Timo van der Wiel. Alles wordt toegankelijk gemaakt door middel van gebaren- stem- en schrijftolken, zodat het programma voor iedereen te volgen is!

Het programma is samengesteld en uitgevoerd door de deelnemers van de MuteSounds Academy, een project waarmee we een kweekvijver wil creëren van dove en slechthorende professionals. De deelnemers van de Academy zijn de afgelopen maanden getraind, begeleid en gestimuleerd om onder andere dit evenement op te zetten, daarnaast hebben zij een aantal snuffelstages gevolgd. Helaas kon het live evenement (dat zou plaats vinden in COC Haaglanden) niet door gaan, en daarom hebben zij speciaal voor iedereen die thuis zit dit online event opgezet! De aflevering kun je via YouTube terug kijken via deze link.

Enkele reacties van bezoekers:

‘I want more!!!! Jammer dat het alweer afgelopen is!’

‘Wel mooi dat nu alleen dove mensen aan het woord zijn, prachtige mimiek mooi om te zien ook vloeiend volgen gebarentaal’. 

‘Vanaf begin tot nu hele mooie interview en interessant… mooi gedaan’

De MuteSounds Academy werd dit jaar mogelijk gemaakt door het NSGK, Fonds1818, Gemeente Den Haag, Stichting de Lichtboei en het VSBfonds.

Recente berichten
MuteSounds Festival 2018 | Opening