Na het grote succes van MuteSounds festival 2015 op de Grote Markt in Den haag, verhuisde MuteSounds dit jaar naar een nieuwe locatie! Zaterdag 15 oktober was de 10e editie van het MuteSounds festival op de Pier op Scheveningen. Zo’n 17.000 doven, slechthorenden en horenden bezochten het festival. Corrie Tijsseling van Dovenschap, de grootste, onafhankelijke vereniging voor dove mensen, tv- en programmamaker Sipke Jan Bousema en Saïd Jamal openden het MuteSounds festival. Dit deden ze in gesproken Nederlands en in zeven verschillende gebarentalen: Nederlands Gebarentaal, International Sign, American Sign Language, Russisch, Chileens, Irakees en Chinees. Gebarentaal is namelijk niet universeel, maar de boodschap van het festival is dat wel!

Er werd dit jaar nog meer in gezet op onverwachtse ontmoetingen tussen doven en horenden, op het prikkelen van álle zintuigen en op een uitgebreide festivalprogrammering met meer dan 40 verschillende activiteiten! Daarnaast was er verrassend rondlopend entertainment, een volledig toegankelijk muziekprogrammering door het visualiseren van alle live acts en activiteiten die gericht waren op ervaren, elkaar ontmoeten en vooral ook zelf actief meedoen. De bezoekers konden lasergamen op het dak van De Pier, creatief sporten op het strand, eten en drinken bestellen in gebarentaal, zich laten verwennen, dansen, workshops volgen, hun favoriete geur ontdekken nog veel meer.

Het was een fantastische dag! Hoe heb jij MuteSounds 2016 ervaren? Heb je tips of tops? Stuur een mailtje naar info@mutesounds.nl.

Benieuwd naar het beeldmateriaal van deze bijzondere middag? Check dan onze Facebook pagina.

Recente berichten

Geef een reactie